Καλό μας ταξίδι!

Το τέμπο μόλις ξεκίνησε.

Είμαστε μια ομάδα μουσικών, εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, μηχανικών που στόχο έχει να προτείνει εκπαιδευτικά σενάρια μη τυπικής και άτυπης μάθησης που χρησιμοποιούν τη μουσική και την τεχνολογία με στόχο την συμπερίληψη.

Η μουσική είναι ένα ισχυρό εργαλείο μη-λεκτικής επικοινωνίας και έκφρασης. Πρόκειται για μια κοινωνική δραστηριότητα με βαθιά επίδραση στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και την ομαδική συνοχή. Έχει, επίσης, αναγνωριστεί ως εργαλείο ουσιαστικής υποστήριξης για ανθρώπους που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η τεχνολογία μπορεί να γίνει ένα μέσο για τη μουσική ένταξη. Με τις νέες δυνατότητες που προσφέρει ανοίγει έναν κόσμο βιωματικής ηχητικής εξερεύνησης και δημιουργικής έκφρασης. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπορούμε να δημιουργήσουμε μουσικές επιφάνειες και ηχητικές εγκαταστάσεις που προσαρμόζονται στις φυσικές και γνωστικές ικανότητες των μουσικών. Με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας στις μουσικές μας ομάδες αυξάνουμε, επίσης, την πρόσβαση στην τεχνολογία για εκείνους που την στερούνται.

Η συμπερίληψη στην εκπαίδευση περιλαμβάνει την αποδοχή και ενίσχυση της διαφορετικότητας, την άρση των εμποδίων και των αποκλεισμών και τη δημιουργία χώρων, ομάδων και μαθημάτων που να εξυπηρετούν τις εκπαιδευτικές, συναισθηματικές και κοινωνικές ανάγκες όλων των συμμετεχόντων.

Στόχος μας είναι να καταγράψουμε όλη τη διαδικασία προετοιμασίας, υλοποίησης και αξιολόγησής της προσπάθειας μας ώστε να μοιραστούμε ιδέες, εργαλεία και κατάρτιση με γονείς, εκπαιδευτικούς και φορείς που ενδιαφέρονται να εφαρμόσουν συμπεριληπτικές πρακτικές.

Θα χαρούμε πολύ να σας συναντήσουμε κάπου στην πορεία μας!

Ως τότε μπορείτε να παρακολουθείτε τι κάνουμε εδώ ή στο facebook και στο instagram. Επίσης μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε μαζί μας στο email to.tempoproject@gmail.com.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s