Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά

Από τις αρχές Ιουνίου το Τέμπο συμμετέχει στο πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά, ως κομμάτι της σύμπραξης «Τέχνη, Τεχνολογία, Επικοινωνία» μαζί με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ναύαρχο Βότση και την άτυπη ομάδα νέων ActArt.

Σκοπός του προγράμματος “Ανοιχτά σχολεία στη Γειτονιά” είναι να λειτουργούν τα σχολεία ως πυρήνες ανάπτυξης της ποιότητας ζωής και της έννοιας της “κοινότητας” της κάθε γειτονιάς, σαν κοινός χώρος συνάντησης, συνεργασίας, παιχνιδιού, άθλησης και ψυχαγωγίας.

Οι δραστηριότητες της σύμπραξης «Τέχνη, Τεχνολογία, Επικοινωνία» ολοκλήρωσαν τον πρώτο κύκλο τους τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο, με 12 διαφορετικά εργαστήρια στα 6 διαφορετικά σχολεία της κεντρικής και δυτικής Θεσσαλονίκης που εμπλέκονται στο πρόγραμμα.

Στα εργαστήρια επιλέγουμε να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με την τεχνολογία σε ένα χειροπιαστό και πειραματικό επίπεδο γιατί πιστεύουμε ότι ενώ είναι πολύ εξοικειωμένα με την τεχνολογία σαν τελικό προϊόν, πολλές φορές δυσκολεύονται να αντιληφθούν τη συνολική της λειτουργία ή διστάζουν να παίξουν μαζί της.

Στο πρώτο εργαστήριο τα παιδιά κατασκεύασαν ζωγραφιές που ακτινοβολούν, μαθαίνοντας για το ρεύμα, την ενέργεια και τα ηλεκτρικά κυκλώματα. Στο δεύτερο εργαστήριο τα παιδιά έφτιαξαν ζωγραφιές που παίζουν ήχους μαθαίνοντας επιπλέον για τις ηλεκτρονικές πλακέτες και τις διαδραστικές εγκατάστασεις. Μέσω αυτής της διαδικασίας τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν με καινούριους τρόπους, να μάθουν, να γνωριστούν μεταξύ τους και να  παίξουν.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πολλά από τα έργα που κατασκευάστηκαν στη διάρκεια του πρώτου εργαστηρίου.

Κι εδώ ένα δείγμα του ηχητικού μας πειραματισμού στη διάρκεια του δεύτερου κύκλου εργαστηρίων!

IMG_20180717_204045.jpg

Αναμένουμε με αγωνία τη συνέχεια των δράσεών μας και συμβάλλουμε με χαρά στα Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά.

Το πρόγραμμα “Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά” είναι μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Creativity Platform (ΑΜΚΕ), η οποία συντονίζει το πρόγραμμα και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: