Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά

Από τις αρχές Ιουνίου το Τέμπο συμμετέχει στο πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά, ως κομμάτι της σύμπραξης «Τέχνη, Τεχνολογία, Επικοινωνία» μαζί με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ναύαρχο Βότση και την άτυπη ομάδα νέων ActArt.

Σκοπός του προγράμματος “Ανοιχτά σχολεία στη Γειτονιά” είναι να λειτουργούν τα σχολεία ως πυρήνες ανάπτυξης της ποιότητας ζωής και της έννοιας της “κοινότητας” της κάθε γειτονιάς, σαν κοινός χώρος συνάντησης, συνεργασίας, παιχνιδιού, άθλησης και ψυχαγωγίας.

Οι δραστηριότητες της σύμπραξης «Τέχνη, Τεχνολογία, Επικοινωνία» ολοκλήρωσαν τον πρώτο κύκλο τους τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο, με 12 διαφορετικά εργαστήρια στα 6 διαφορετικά σχολεία της κεντρικής και δυτικής Θεσσαλονίκης που εμπλέκονται στο πρόγραμμα.

Στα εργαστήρια επιλέγουμε να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με την τεχνολογία σε ένα χειροπιαστό και πειραματικό επίπεδο γιατί πιστεύουμε ότι ενώ είναι πολύ εξοικειωμένα με την τεχνολογία σαν τελικό προϊόν, πολλές φορές δυσκολεύονται να αντιληφθούν τη συνολική της λειτουργία ή διστάζουν να παίξουν μαζί της.

Στο πρώτο εργαστήριο τα παιδιά κατασκεύασαν ζωγραφιές που ακτινοβολούν, μαθαίνοντας για το ρεύμα, την ενέργεια και τα ηλεκτρικά κυκλώματα. Στο δεύτερο εργαστήριο τα παιδιά έφτιαξαν ζωγραφιές που παίζουν ήχους μαθαίνοντας επιπλέον για τις ηλεκτρονικές πλακέτες και τις διαδραστικές εγκατάστασεις. Μέσω αυτής της διαδικασίας τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν με καινούριους τρόπους, να μάθουν, να γνωριστούν μεταξύ τους και να  παίξουν.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πολλά από τα έργα που κατασκευάστηκαν στη διάρκεια του πρώτου εργαστηρίου.

Κι εδώ ένα δείγμα του ηχητικού μας πειραματισμού στη διάρκεια του δεύτερου κύκλου εργαστηρίων!

IMG_20180717_204045.jpg

Αναμένουμε με αγωνία τη συνέχεια των δράσεών μας και συμβάλλουμε με χαρά στα Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά.

Το πρόγραμμα “Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά” είναι μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Creativity Platform (ΑΜΚΕ), η οποία συντονίζει το πρόγραμμα και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Έκθεση micro-monsters

Η υλοποίηση του προγράμματος micro-monsters στα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη, έφτασε στο τέλος της μετά από 2 μήνες με μία τριπλή έκθεση των μαθητών της Β’ Γυμνασίου. Για την έκθεση τα παιδιά ετοίμασαν αφίσες ακόμα και βίντεο με συνεντεύξεις και αποσπάσματά της δράσης.

Μία προσπάθεια των 49 μαθητών να φανταστούν, να σχεδιάσουν, να υλοποίησουν από κοινού μικρά τέρατα με τις ηλεκτρονικές πλακέτες microbit και βασικό υλικό το χαρτόνι.

Τα αποτελέσματα ήταν χαριτωμένα, τρομακτικά, εντυπωσιακά, αστεία και σίγουρα μοναδικά.

Ήταν μία ευκαιρία για μας και για τους καθηγητές τους να διαπιστώσουμε τα πλεονεκτήματα από τη διεπιστημονική προσέγγιση που επιτρέπουν οι πλακέτες microbit στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Τώρα κάνουμε για σχέδια για ακόμα περισσότερα προγράμματα σε ακόμα περισσότερα σχολεία της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Experimental Live

Το Σάββατο 12/5 κάναμε ένα μεγάλο ταξίδι μέχρι την Καρδίτσα μετά την πρόσκληση  από το Στέκι περί Βίου.

Τα παιδιά από το Στέκι κάλεσαν το Τέμπο μαζί με τον Κωστή Δρυγιαννάκη, με στόχο να πειραματιστούμε και να δούμε τι γίνεται όταν συναντιούνται χειροτεχνίες, κυκλώματα, ήχοι, ηλεκτρονικές πλακέτες, μουσική, θόρυβος, παιδικές φωνές και γεννήτριες ήχων.

Στη δράση συμμετείχαν 4 μικροί και 3 μικρές από την Παρέμβαση Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών σε μια μεικτή ομάδα (ένα παιδί με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας)  που στόχο είχε να κατασκευάσει τα δικά της πρωτότυπα μουσικά όργανα και να δημιουργήσει μια κοινή πειραματική ηχητική σύνθεση.

Τα παιδιά ξεκίνησαν με παιχνίδια γνωριμίας και ζωγραφικής. Γνώρισαν τις πλακέτες bare conductive και ξεκίνησαν να φτιάχνουν όλα μαζί μικρές αγώγιμες επιφάνειες από τις κατασκευές τους. Στο τέλος έστησαν τα καινούρια τους μουσικά όργανα και πειραματίστηκαν παίζοντας μουσική με εντελώς καινούριους τρόπους. Γνώρισαν επίσης τα μικρά LittleBits που λειτουργούν ως πρωτότυπα synth όργανα και γεννήτριες ήχων με πολλά εφέ και patterns ήχων. Το αποτέλεσμα ήταν μαγικά ηχοτοπία με γνωστούς και καινούριους ήχους και μικρά ενθουσιασμένα χεράκια που έφτιαχναν πειραματική μουσική σαν μεγάλοι dj.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βήματα του εργαστηρίου στη φωτοιστορία που ακολουθεί.

Μια μπάντα από το διάστημα

Μία από τις πιο ωραίες συνεργασίες μας με το Τέμπο ήταν αυτή με το Ανέμοπτερο . To Ανεμόπτερο είναι ένας Κοινωνικός Συνεταιρισµός για την Προώθηση της Παιδαγωγικής της Ένταξης στη Θεσσαλονίκη.

Ένα από τα δύο προγράμματα που ανέπτυξε το Ανεμόπτερο στο πλαίσιο της συνεργασίας μας ήταν το Space Band – Μια διαστημική μπάντα. Το εκπαιδευτικό σενάριο ανέπτυξαν και υλοποίησαν ο Μιχάλης Καπετανάκης και η Ειρήνη Παπαγεωργοπούλου για τρία παιδιά, 8, 7 και 5 χρονών. Σκοπός της δράσης ήταν να φτιάξουνε τα παιδιά με τριμελή ορχήστρα ηλεκτρονικής μουσικής με όργανα που τα ίδια θα κατασκευάζανε και θα βασιζόνταν στις πλακέτες Bare Conductive. Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά είχαν ελλείψεις σε κοινωνικές δεξιότητες ενώ το ένα είχε επιπλέον αρθρωτικές και φωνολογικές δυσκολίες και το άλλο μαθησιακές.

 Πιο συγκεκριμένα οι στόχοι των 3 συναντήσεων ήταν οι εξής:

 • Η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας των παιδιών μέσω των κατασκευών και του πειραματισμού.
 • Η γνωριμία και το παιχνίδι με τεχνολογία άγνωστη μέχρι τωρα για τα παιδιά.
 • Η γνωριμία με την ηλεκτρονική μουσική.
 • Η συνεργασία, ο συντονισμός και ο συγχρονισμός των παιδιών.
 • Η δημιουργία ενός προσωπικού οργάνου ολοκληρωμένου τόσο αισθητικά όσο και τεχνικά.
 • Το παίξιμο μουσικής ως σύνολο.
 • Να καταφέρουν να κάνουν όλες τις απαραίτητες συνδεσμολογίες που η πλακέτα απαιτεί.
 • Να μοιραστούν υλικά, χώρο και ιδέες

Οι συναντήσεις ξεκίνησαν αρχικά με την επεξεργασία της πλακέτας και με τη διερεύνηση του πως αυτή λειτουργεί. Πειραματίστηκαν δοκιμάζοντας διάφορα υλικά (καλώδια, χαλκοταινίες, αγώγιμα και μη αγώγιμα αντικείμενα, ηχεία μικρά και μεγάλα, τροφοδοσία power bank, κτλ). Στη συνέχεια άλλαζαν καρτες sd και έπαιζαν με διάφορους ήχους μεταξύ των οποίων και ηλεκτρονική μουσική. Συζήτησαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς για μια βασική δομή της μουσικής αυτής και μοίρασαν τους ρόλους που κάθε παιδι θα έχει ως μέλος μιας τέτοιας ορχήστρας. Στην επόμενη φάση ξεκίνησε η κατασκευή των 3 οργάνων. Η αισθητική που επιλέχθηκε ήταν η “διαστημική-εξωγήινη”, και εξαιτίας του είδους της μουσικής αλλά και από τη χρήση της τεχνολογίας ως αναπόσπαστο κομμάτι του οργάνου μας. Στο τελευταίο στάδιο και αφού τα παιδιά έφτιαξαν 3 μετακινούμενα και αυτόνομα όσον αναφορά την ηλεκτρική ενέργεια αλλά και τον ήχο μουσικά τεχνο-όργανα ξεκίνησαν να δοκιμάζουν να παίξουν μαζί. Αφού έγιναν αρκετές πρόβες και δοκιμές στο συχρονισμό και απέκτησαν μια διαίσθηση του ποιοι συνδυασμοί ακούγονται “καλύτερα”, τα παιδιά αυτονομήθηκαν και αυτοσχεδιάσανε.

Η διαστημική μας μπάντα ντύθηκε με την ανάλογη εμφάνιση (γυαλιά, ηλεκτρικά ρολόγια, διαστημικά κράνη κτλ) και ολοκλήρωσε τη δράση με μια εντυπωσιακή performance την τελευταία μέρα.

Ευχαριστούμε τον Μιχάλη, την Ειρήνη και τα παιδιά για τις καταπληκτικές μουσικές τους!

Τα μικροτερατάκια συνεδριάζουν

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος micro-monsters του Τέμπο στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο εντ. ΑΠΘ, με την καθηγήτρια πληροφορικής Λία Τερζίδου, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μικρο-τερατάκια τους στο 10ο μαθητικό συνέρδριο πληροφορικής, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Νόεσις.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τρεις χιλιάδες μαθητές από 145 σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας και όμορων περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης, παρουσίασαν από την Τρίτη 17 μέχρι τις 20 Απριλίου, στο Νόησις 240 εργασίες πρωτοποριακές εργασίες.

Οι μικροί μας μαθητές και μαθήτριες μίλησαν στο ζωντανό ραδιόφωνο και ανέβηκαν στη σκηνή όπου περιέγραψαν όλα τα στάδια της διαδικασίας, τις εκπαιδευτικές πλακέτες micro-bit και έδειξαν τα μικρά τους τέρατα στο κοινό τους.

Τους ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη παρουσίαση!

Αναβολή των σημερινών εργαστηρίων

Δυστυχώς, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών και αντίστοιχων προβλημάτων στην αποθήκη Β1 στο Λιμάνι τα σημερινά ανοιχτά εκπαιδευτικά εργαστήρια αναβάλλονται.
Οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν το συντομότερο.
Για τα αυριανα εργαστήρια θα βγει νέα ανακοίνωση μετά το τέλος της σημερινής κακοκαιρίας.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

 

32252819_231194134303362_5990495778869608448_o

cardboard monsters

Η υλοποίηση του προγράμματος micro-monsters φτάνει στο τέλος της για τη Β’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την καθηγήτρια των εικαστικών, Κατερίνα Γκαγκάκη και τον καθηγητή πληροφορικής, Κλήτο Χατζηγεωργίου. Στην ώρα της πληροφορικής τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τις πλακέτες microbit, να προγραμματίσουν με τον block editor, να μιλήσουν για αλγορίθμους, μεταβλητές, επαναλήψεις, να πειραματιστούν με συχνότητες και ήχους. Στην ώρα των εικαστικών είχαν την ευκαιρία να μετατρέψουν το σχέδιο τους σε κατασκευή με βασικό υλικό το χαρτόνι. Η Κατερίνα επέλεξε το χαρτόνι για να αναδείξει πως ένα τόσο ευτελές και ομοιογενές υλικό δίνει στην πραγματικότητα τόσες πολλές δυνατότητες στον δημιουργό. Και τα παιδιά το απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο χρησιμοποιώντας τόσο διαφορετικά και πρωτότυπα τον όγκο και τις υφές, εντάσσοντας μέρη που κινούνται και ενσωματώνοντας δημιουργικά τις πλακέτες, τις μπαταρίες και τα καλώδια. Τα έργα αναμένεται να εκτεθούν από τα παιδιά στη θεματική εβδομάδα των Εκπαιδευτήριων Βασιλειάδη.

Ανοιχτά εκπαιδευτικά εργαστήρια

Το Τέμπο είναι μια πολιτιστική πρωτοβουλία που στόχο έχει την ανάπτυξη και εφαρμογή εκπαιδευτικών πρακτικών με εργαλεία τη μουσική και την τεχνολογία. Υλοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Βέροιας σε συνεργασία με μια πληθώρα εκπαιδευτικών οργανισμών. Παράλληλα με την προσπάθεια αυτή έχει ως στόχο να ενισχύσει την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα καταγράφοντας και διαχέοντας τη μεθοδολογία και τα εργαλεία που αναπτύσσονται. Με την υποστήριξη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, διοργανώνει τρεις ανοιχτές εκπαιδευτικές συναντήσεις στις 10&11 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο του ΚΣΤΘ στο λιμάνι.

Τα εργαστήρια είναι χωρίς κόστος συμμετοχής αλλά είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης με αποστολή στο email to.tempoproject@gmail.com.

1. Παρασκευή 11/5/2018, 15:00-16.30, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, Αποθήκη Β1

“Η μουσική ως μέσο της δημιουργικής έκφρασης των παιδιών”.

Περιγραφή εργαστηρίου:
Πρόταση για μια σειρά από δραστηριότητες και παιχνίδια μέσω των οποίων τα παιδιά εξοικειώνονται με τους ήχους της μουσικής (κλασικής, έθνικ, τζαζ), απελευθερώνονται, εκφράζονται και βρίσκουν ένα μονοπάτι για να δημιουργήσουν τα δικά τους συνθέματα.

Εισηγήτρια: Εύα Ιεροπούλου, Ωδείο Φίλιππος Βέροια

Η Εύα Ιεροπούλου σπούδασε φιλολογία, βιολοντσέλο και μουσικοπαιδαγωγικά. Έχει εκδόσει 5 μουσικά CD (με τραγούδια και μουσικά παραμύθια) και 8 βιβλία-ιστορίες για παιδιά (6 στα ελληνικά και 2 μεταφρασμένα στα γερμανικά) Είναι μέλος του μουσικού-θεατρικού σχήματος The Famiy Sound Machine. Διδάσκει βιολοντσέλο και μουσικοπαιδαγωγικά.

2. Δευτέρα 14/5/2018, 15:00-16.30, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, Αποθήκη Β1

“Τεχνολογία και Δραματοποίηση στην υπηρεσία της συμπερίληψης παιδιών με αυτισμό”.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους.

Η ανάπτυξη του συμβολικού παιχνιδιού αποτελεί ζωτικό στόχο για τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Το συμβολικό παιχνίδι προάγει τη μίμηση αλλά και τη φαντασία, την ευελιξία στη σκέψη, ενισχύει επικοινωνιακές και κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών. Ταυτόχρονα, το συμβολικό παιχνίδι αποτελεί έναν κοινό τόπο συνάντησης όλων των παιδιών, μια ευκαιρία συμπερίληψης των μαθητών με αυτισμό σε ομάδες που συμμετέχουν παιδιά τυπικής ανάπτυξης. Σκοπός του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι να παρουσιάσουμε σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής μια αναπτυξιακή προσέγγιση για το συμβολικό παιχνίδι και στρατηγικές ανάπτυξης δεξιοτήτων συμβολικού παιχνιδιού σε παιδιά με αυτισμό. Επιπλέον, θα εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία μπορεί να εξυπηρετήσει το συμβολικό παιχνίδι, και πιο συγκεκριμένα, την αυτόνομη (χωρίς φυσική ή λεκτική καθοδήγηση από ενήλικες) δραματοποίηση ενός παραμυθιού (Τα τρία γουρουνάκια) από μια μεικτή ομάδα παιχνιδιού (παιδιά με και χωρίς αυτισμό).

Λέξεις-κλειδιά: ανάπτυξη, συμβολικό παιχνίδι, αυτισμός, δραματοποίηση, τεχνολογία, συμπερίληψη.

Εισηγητής: Κωνσταντίνος Ιωάννου, Ανεμόπτερο

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του University of Surrey (Roehampton) και από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει εργαστεί σε δομές ειδικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στη Βρετανία και την τελευταία δεκαετία εργάζεται ως αναπληρωτής δάσκαλος σε ειδικά και γενικά σχολεία της χώρας. Είναι μέλος της διεπιστημονικής ομάδας του κέντρου συμπεριληπτικής εκπαίδευσης “Ανεμόπτερο” από το 2015. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον του αποτελεί η χρήση του παιχνιδιού και της δραματοποίησης για τη συμπερίληψη μαθητών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

3. Δευτέρα 14/5/2018, 17:30-19.00, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, Αποθήκη Β1

“Δημιουργική αξιοποίηση τεχνολογικού διαδραστικού υλικού στην εκπαιδευτική διαδικασία”.

Περιγραφή εργαστηρίου:
Στο εργαστήρι, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τεχνολογία “Bare conductive technology” η οποία περιλαμβάνει μία ηλεκτρική, αγώγιμη μπογιά και άλλα υλικά υψηλής τεχνολογίας όπως μικροεπεξεργαστές, καλώδια, ηχεία κ.λ.π. Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν πάνω σε ένα υποτιθέμενο σχέδιο μαθήματος κατά το οποίο θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν την εν λόγω τεχνολογία η οποία μπορεί να «ζωντανέψει» τις πρωτότυπες δημιουργίες τους κάνοντας τες διαδραστικές (ανταποκρίνονται με ήχο στο άγγιγμα του θεατή).

Εισηγήτρια: Φανή Μπουντούρογλου, AstronART- ένα μεταφερόμενο εργαστήρι Τέχνης και Τεχνολογίας

Η Φανή Μπουντούρογλου είναι εικαστικός και διδάσκει το μάθημα των εικαστικών στην δημόσια εκπαίδευση. Σπούδασε ζωγραφική στην Σχολή Καλών Τεχνών και στη συνέχεια απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στα Προηγμένα Συστήματα Υπολογιστών. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις, ατομικές και ομαδικές, και έχει εργαστεί στον τομέα της πολιτιστικής διαχείρισης σε διάφορους φορείς. Τα τελευταία 14 χρόνια, είναι μόνιμη εκπαιδευτικός, διδάσκοντας αρχικά στην Δευτεροβάθμια και στη συνέχεια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Σχεδιάζει και υλοποιεί καινοτόμα, διαθεματικά STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Math) προγράμματα και προπονεί την ομάδα ρομποτικής του σχολείου της. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει ιδρύσει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «AstronART»ο οποίος στοχεύει στη διάδοση και τη διάχυση της Τέχνης και της Τεχνολογίας μέσα από ειδικά σχεδιασμένα εργαστήρια. Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.

αφίσα για κμστ

Εικόνες και ήχοι σ’ ένα παραμύθι

Την Κυριακή 25/2 βρεθήκαμε στη Βέροια σε μία κοινή δράση με το Ωδείο Φίλιππος Βέροια και την Πρωτοβουλία για το Παιδί. Στη δράση συμμετείχαν 40 παιδιά και νέοι ηλικίας 6-19 ετών.

Συγκεκριμένοι στόχοι της εκπαιδευτικής δράσης ήταν οι συμμετέχοντες/ουσες:

 • να μάθουν για τη μουσική και την τεχνολογία με ένα βιωματικό τρόπο
 • να πειραματιστούν με την τεχνολογία
 • να παρατηρήσουν και να αυτοσχεδιάσουν διαφορετικούς ήχους
 • να εκφραστούν μέσω της κατασκευής
 • να εντρυφήσουν στην ομαδικότητα
 • να βιώσουν και να κατανοήσουν τη διαφορετικότητα

Αντικείμενο εργασίας ήταν το καινούριο παραμύθι της Πρωτοβουλίας για το Παιδί με τίτλο «Το παιδί κι ο Δράκος». Είναι μια ιστορία για ένα παιδί που είχε στο σπίτι του ένα δράκο που πετούσε φωτιές και είναι κυρίως μια ιστορία για το πως το παιδί άρχισε σιγά σιγά να γίνεται κι αυτό με τη σειρά του δράκος, μέχρι να συναντήσει τη νεράιδα που βρίσκεται μέσα στην καρδιά του. Ένα παραμύθι γραμμένο για τα παιδιά της Πρωτοβουλίας για το Παιδί και εικονογραφημένο από τα ίδια.

Συνεχίστε να διαβάζετε «Εικόνες και ήχοι σ’ ένα παραμύθι».

micro:monsters

micromonsters

Οι 16 μαθητές του ομίλου, θα σχεδιάσουν, θα κατασκευάσουν και θα προγραμματίσουν τα δικά τους «Μουσικά-τέρατα» με μικροεπεξεργαστές Micro:bit.

Στόχος της εργασίας μας είναι να εφαρμόσει και να αναδείξει καινοτόμες τεχνικές εκπαίδευσης με χρήση ηλεκτρονικών πλακετών για την καλλιέργεια τόσο της υπολογιστικής σκέψης (Computational Thinking) και των δεξιοτήτων προγραμματισμού, όσο και για την καλλιέργεια μουσικής παιδείας και σύνδεσης της με την Πληροφορική. Με την υποστήριξη και βοήθεια της εκπαιδευτικού Λίας Τερζίδου.